Six pack ako znak dobrého života

 O sociálnych sieťach a o tom, ako ovplyvňujú mladých sa hovorí veľmi často. No ja si pamätám dobu, keď sociálne siete neboli a cítili sme sa rovnako. Ak by sme chceli vravieť o nereálnosti fotiek na sociálnych siťach, tak si len na chvíľku predstavme časopisy, či rôzne filmy, kde sú rovnako predvádzaný dokonalý ľudia. Či už retušom, alebo výberom ľudí, ktorý sa z časti podobajú na barbie figúrky.

(Šaty- A la Magdalena, Pončo - nosimumenie.sk, Taška - ledabags.sk, Topánky - melissa)

Doslova by sa ešte pred časom povedalo "ako od Matela" a presne tak vyzerali mnohé celebrity na plagátoch, ktoré sme si doma vylepovali na steny. Ak sa teda zamyslíme, či je táto menejcennosť spôsobená sociálnymi sieťami, tak si myslím, že dôjdeme k jasnému výsledku.

Celú túto tému som otvorila kvôli komentáru, ktorý som čítala pod fotkou zahraničnej influencerky(kde ukázala ako plače) . Písalo v ňom: Máš dokonalú rodinu, six pack na bruchu, si známa a počas týždňa vďakyvzdania tu postneš takúto fotku. A tak som sa zamyslela, či dokonalá rodina, sláva či six pack na bruchu je znakom, že sa človek cíti naozaj dobre. Či nám stačí vidieť jeden z týchto atribútov a vieme posúdiť realitu a ako málo stačí na odsúdenie človeka.

Tento komentár pokračoval tým, že ľudia majú aj horšie problémy než ona a nesťažujú sa. Tu som sa tiež na chvíľku zastavila a premýšľala či existuje nejaký graf ľudských problémov, ktorý by nám povedal, kedy sa už môžme šťažovať a kedy je ešte príliš skoro. Dokedy máme počkať, kým sa rozhodneme o niečom hovoriť, alebo dokedy máme počkať, aby to bol dosť dobrý dôvod na otvorenie tejto témy.

Keď som napísala na Instagram o tom, že ani ja som sa nikdy nepovažovala za peknú osobu, že aj ja som bojovala z mnohými vecami, ktoré postupne prichádzali a občas mám stále problém priznať, že vyzerám dobre, ak sa tak cítim, prišlo mi mnoho reakcií.

Tieto by som rozdelila na dve skupiny. Prvou boli ľudia, ktorí zostali zaskočený tým, že niekto ako ja môže mať takéto myšlienky. Druhou boli tí, ktorí takéto myšlienky mali, alebo majú stále a rozhodli sa o to so mnou podeliť.

Často to boli práve taký ľudia o ktorých by som nikdy nepovedala, že ich môže trápiť vzhľad, alebo celková príťažlivosť či iné problémy. No bola som vďačná, že otvorením tejto témy, sa mnoho ľudí prestalo cítiť zle voči sebe a pochopili, že v tom nie sú sami.

Tiež som veľmi vďačná, že som v dnešnej dobe dostala aj odpovede o tom, že mnoho ľudí nepozerá na vzhľad ak je človek pekný vo vnútri a o to viac, si vážim, že sociálne siete existujú. 

Tak ak ste aj vy delili ľudí podľa nejakých pravidiel na tých ktorý sú so sebou určite spokojný a na tých, ktorý zrejme so sebou spokojný nie sú, verím, že tento príbeh vám aspoň na chvíľku zmení názor a pohľad. Pretože six pack na bruchu, či šťastná rodinná fotka nám naozaj neurčujú hodnotu.

Mali by sme si viac uvedomovať, že to ako niekto vyzerá neurčuje aký šťastný je. Tiež to často neurčuje to, čo si on sám o sebe myslí a je pre toho človeka možno rovnako náročné prijať sa tak, ako sa vníma. Téma o ktorej by sa malo viac hovoriť, je určite sebarozvoj, sebaláska a selfcare, pretože toto mnohým ľuďom chýba pri ceste sebapoznania.


Minimalism

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Instagram