Kožená kabelka, áno alebo nie?

Priznám sa, že pred pár rokmi by som povedala jasné nie. Mala som názor, že kabelka pre mňa neplní úlohu tepelno-izolačnú a teda nepotrebujem, aby bola vyrobená z kože. Po čase som však pochopila, že ak máte kvalitnú koženú kabelku, tak vydrží aj roky a nepotrebujete novú každý pol rok.

Kabelky: Loosa

Mala som možnosť vyskúšať si pár "umelých koží" a kabeliek z nich. Myslím, že to bol skôr papier, ktorý bol potiahnutý ekokožou a celé to bolo tak lacno spracované, že už po pár noseniach som videla známky používania. Preto som sa rozhodla, viac si takúto kabelku nekúpiť. V budúcnosti dám určite šancu aj tým, ktoré majú byť práve náhradou kože, ale tak reálne. Teda vegánska koža, ktorá by mala byť rovnako kvalitná a trvácna, no uvidíme, čo nám čas prinesie a ako sa táto koža bude vyvýjať.

Zatiaľ v Slovenskej tvorbe kabeliek nepoznám značku, ktorá by tento typ materiálu používala. Myslím, že je to neoverenosťou materiálu a celkovou nedostupnosťou. Preto momentálne dávam prednosť koženým kabelkám.

Ak si koženú tašku, kabelku, peňaženku či opasok vyberiete správne, môže vám slúžiť ešte dlhé roky. Je to niečo, čo môžete využiť každý deň. Ja si takéto veci vyberám zvyčajne v neutrálnych farbách, práve pre jednoduché kombinovanie a preto, že ich viem využiť v každodenných outfitoch.

Naposledy som mala možnosť vyskúšať kabelky od značky Loosa.furleather. Táto značka ponúka rôzny typy a veľkosti kabeliek a taktiež rôzne farebné prevedenia. Pamätám si, že na značku Loosa som natrafila pred pár rokmi, kedy sa mi páčili ich ľadvinky. No v tej dobe som nemala pocit, že je pre mňa potrebná ďalšia kabelka a už vôbec nie kožená, tak som sa ich rozhodla ďalej sledovať na soc. sieťach a handmade portáloch.

Kabelky: Loosa

Po rokoch som ich kabelku mohla držať v ruke, vyskúšať a v neposlednom rade povedať svoj úprimny názor. Ku mne sa dostali dve kabelky, ktoré boli úplne rozdielné. Jedna väčšia, ktorú sme spoločne s Luciou zo značky Loosa volali Puff. Táto kabelka mala mentolovú farbu, puff vzhľad, viacero možností ako ju nosiť a vnútro podšité bavlnenou látkou so skrytým menším vreckom vnútri. 

Kabelka ma zaujala práve pre možnosti, ktoré ponúkala. Vďaka dvom putkám, si ju viem predstaviť ku kabátu na zimu, ale aj k letným šatám. Som rada, že ponúka túto možnosť a myslím, že ak by bola v neutrálnej farbe, bola by pre mňa vhodná aj na každodenné nosenie. No mentolová farba dodala mojim outfitom farbu, fresh pocit a bolo to také osvieženie.

Druhá kabelka bola v olivovej farbe a menšom prevedení. Nosí sa crossbody, čím ponúka voľnosť rúk a pre mňa je najlepšiou voľbou. Je malá, no zároveň dostatočne veľká na telefón, kľúče, peňaženku a nejaký rúž. Ak veľmi chcete dokážete do nej skryť v dnešnej dobe aj nejaký malý dezinfekčný gél :D. Je zaujímavá svojou klopou, na ktorej má prepletaný vzor a v dobe, keď sa ku mne dostala, bola prvou "svojho druhu". 

Kabelky: Loosa

Ja som si ju rýchlo obľúbila a veľmi rada ju striedam s mojou druhou kabelkou. 

A teda aká je odpoveď na otázku, či sa oplatí kupovať koženú kabelku?

Ja som mala možnosť vidieť a používať kožené kabelky zo Slovenskej výroby a tie ma nikdy nesklamali. Či už spracovaním, kvalitou kože alebo celkovým vzhľadom. No videla som kabelky z fast fashion, ktoré boli kožené na povrchu, ale realita bola, že boli potiahnuté lacnou a najtenšou kožou a ich trvácnosť bola pár mesiacov. Preto je veľmi dôležité pri koženej kabelke pozerať, či je naozaj kožená a rozhodovať sa tak, aby sme dokázali takýto výrobok nosiť roky.

To sa týka všetkých kožených výrobkov, či už sú dámske, pánske alebo bytové. Ak vám majú vydržať čo najdlhšie, je potrebné vyberať s rozumom a tak, aby boli pre vás "must have" kúskom.


*barter so značkou Loosa

Minimalism

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Instagram