Vrstvenie oblečenia a trendy v móde

 Minule som si spomenula, ako som niekedy túžila po značkovej mikine, len preto, že ju mali niektorí ľudia a bolo to vtedy in. Keď som sa nad tým teraz zamýšľala, prišlo mi to ako absurdné a celkom úsmevné. Pravdou je, že je úplne jedno ako nás naši rodičia viedli, ale to, že naša spoločnosť často túži po značkových veciach, sa prenáša aj na okolie.

Tričko, nohavice - nosimumenie.sk

Vedela som, že mikina za 60€ ma nespraví šťastnejšou, ale budem in. Aj keď len na pol roka, alebo rok, hlavné je, že bude krásne poskladaná v mojom šatníku. Musím uznať, že jednu takú mikinu som si kúpila v zľave, keď som bola prvý krát v anglicku za približne 25€. Teraz túto mikinu nosím na doma :D. Asi tak veľmi sa zmenil môj pohľad na veci, ktoré su in a rôzne značky.




Nedávno som natáčala video o trendoch, ktoré prídu tento rok. Nemyslím si, že sa to bije s mojim presvedčením, nenakupovať veľa. Mať prehľad o tom, čo ľudia nosia, alebo ako sa móda mení a zároveň vracia, mi príde v poriadku. Aj napriek tomu, že tento rok bude mnoho trendov, vyberala som také, ktoré nevýjdu z módy tak skoro. Dokonca veľa týchto trendov sa už dávno nachádza v mojom šatníku a nemusí to byť in. 

Začala som vrstviť oblečenie tak, ako nikdy predtým. Začala som nosiť letné veci aj počas zimy a rozmýšľať nad tým čo si kupujem. Môj šatník možno nie je kapsulový, ale je taký, aby som ho nemusela deliť na 4 ročné obdobia (ktoré už pomaly nemáme) a taktiež taký, aby vyhovoval mne. Mám v ňom veci, ktoré dokážem využiť na prechádzku do lesa, na lyžovanie či na večeru v meste. No a na to všetko nepotrebujem ani milión veci.



Kabát -  nosimumenie.sk, Mašľa - Serish, Topánky -Melissa & Viviene Westwood 

Naučila som sa, že hrubý sveter môže byť skvelým do mesta, no taktiež na lyžovanie. To, že tielko mi v lete poslúži ako vrchný odev a v zime ako základná vrstva, ktorá udržuje moje telo v teple. Začala som sa zameriavať na materiály, vytvárať si vlastný štýl a hlavne som sa naučila tie všetky veci poskladať dokopy.

A čo som prestala? Rozmýšľať nad tým, ako to vnímajú ostatní. Prestala som riešiť, koľko krát na instagrame nájdete tu istú vec ( a či moje klasicke čierne rifle sú skoro na každej fotke). Začala som sa zaujimať o realnu kreativitu a byť tým kým chcem.

Sveter - Vintage shop, Náušnice - nosimumenie.sk

Jednoduchý šatník s pár výraznými kúskami vám dovolí byť trendy a ísť s trendom, práve vďaka tomu, že každý rok prichádza do módy aspoň jeden klasický kúsok. Naopak výrazné kúsky vám dovolia byť trendy práve vďaka kombináciam, ktoré s nimi môžete vytvoriť. To všetko postačí na to, aby ste boli neustále v móde a nemuseli meniť šatník niekoľko krát ročne. A teda áno, k tomu všetkému ak máte veci z kvalitných materiálov, vydržia samozrejme dlhšie.

A teda čo je tento rok trendy? 

Šaty po zem, ktoré su vzdušné. Krátke šaty, ktoré su vzdušné. Vrstvenie oblečenia. Korzety namiesto trička. Kvetinové vzory. Monochromatické farby a vzory z nich. Čierno-biele oblečenie. Pásiky, ktoré vyzdvihnú ženské línie. Rôzne crop topy a bralettky.

Určite niečo z toho už vo svojom šatníku máš, tak to využi! Nemusíš vždy kupovať to, čo je vo všetkých výkladoch. :)

Minimalism

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Instagram