Štýlové leto

Aj keď to vonku tak nevyzerá, blížia sa letné mesiace. Namiesto toho, aby som svoj šatník celý zmenila a tvárila sa že vymieňam zimné veci za letné, to riešim úplne inak.

Dnes viem že rozdeľovanie šatníka na ročné obdobia nie je okej. Viem, že jediné čo odkladám je pár hrubých svetrov a bunda, ktorú už vlastním nejaký ten rok. Prečo to je tak? Naučila som sa kupovať veci tak, aby sa dali kombinovať. Nie len oblečenie, ale aj kabelku, topánky či iné doplnky. Skrátka tak, aby som ich vedela vynosiť viac ako raz za rok.

 (Kimono - NosimUmenie, Náušnice - NisiMacrame, Hrnček - ZagibaMatyasCeramics)

V lete nám netreba množstvo oblečenia, skôr málo, ale kvalitného. To isté sa týka doplnkov. Chceme, aby sme mohli kdekoľvek ísť a naše veci nám nezavadzali. Chceme cítiť pohodlie a radosť, nie len prepotené šaty. O tom, prečo kupovať niektoré materiály a iné nie, som už neraz rozprávala, ale to ako si nakúpiť na celý rok veci, ktoré vám reálne budú služiť, to už je niečo úplne iné.

Kupovať si šaty tak, aby ste vedeli, že ich v zime vynosíte s hrubými punčochami a v lete kľudne na plavkách je asi dosť otravné. Aj napriek tomu, ak si na tom dáte záležať, prinesie vám to to, po čom dlhý čas túžite.


(Šaty - NosimUmenie, Taška - NisiMacrame)
Leto v znamení rôzných štýlov, ktoré nám určujú značky a vytvárajú kolekcie každé dva týždne nie je v pohode. Preto si vopred rozmysli, akým smerom sa chceš uberať. A ak miluješ boho alebo aj minimalizus, či spojenie týchto dvoch štýlov NisiMacrame je práve pre teba. Okrem krásnych bytových doplnkov vytvára nezameniteľné kúsky.

Náušnice v tvare vejárov ti zabezpečia nie len krásne letné "intagramable" fotky, ale taktiež ich môžeš použiť po celý rok. Aj napriek tomu, že mnoho z nás si ich spája s letom, budú tým pravým kúskom v tvojom šatníku. Stačí si len vybrať farbu, ktorá ti bude lahodiť neskutočne dlho.

Okrem toho sa môžeš obzrieť aj po taškách. Do ruky či crossbody. Možno ich tento rok nevyužiješ na festivale, ale na letnú vonkajšiu svadbu sú ako stvorené. Tiež skvelo zapadnú na letnej grilovačke, či počas zvyšku roka v minimalistických outfitoch.


(Náušnice & Brošňa - Nisi.Macrame, Sako - Vintage second hand, Sukňa & Sveter - NosimUmenie)

A ak to tvojmu srdcu nestačí, Nisi ponúka aj krásne závesné dekorácie do bytu. S nimi sa budeš cítiť na dovolenke po celý rok. Stačí si vybrať. Okrem toho, sú všetky tieto veci vyrábané ručne, s láskou v jemných ale i výrazných farbách a ak budeš nakupovať s rozumom, dajú sa využiť celoročne.

Trvácny šatník je v dnešnej dobe naozaj dôležitým. Okrem toho, že je potrebné vyberať každý kúsok dôkladne, je skvelé vyberať ho aj podľa kvality. Technika makramé má veľkú históriu v námornictve a neskôr sa využívala ako dekoratívna či dokonca dizajnová technika.

Pri kúpe takýchto kúskov sa okrem kvality často dozvieš niečo viac. Možno to, prečo to daný človek robí, aký je a možno si budete rozumieť natoľko, že si nájdeš nového známeho. Pretože v tomto lokálnom "biznise" sú zvyčajne ľudia s veľkým srdcom. Teda okrem výrobku, si kupuješ aj časť z nich. No a ja verím, že práve to nás núti si výrobok viac vážiť, viac obdivovať a viac nosiť. Pretože máš pocit, že je potrebné sa práve s týmto výrobkom chváliť a obdivovať ho.



(Tričko - NosimUmenie, Náušnice - NisiMacrame, Ľadvinka - Marima)


Tak si začni vážiť lokálnych ľudí o čosi viac ako nové Nike botasky a po čase pochopíš, prečo to stojí za to.

Uvedom si, že tvoje leto môže byť rovnako štýlové ako celý rok aj v rovnakých veciach. Skladaj, kombinuj a postupne doplňaj svoj šatník. Pri nákupe pozeraj na kvalitu a až potom na cenu. Pretože je lepšie vlastniť 5 kvalitných tričiek ako tridsať nekvalitných. Myslím, že doplnky ti môžu pomôcť vytvoriť tvoj outfit stále inak a to je dôvodom, prečo sa možno obzrieť práve po týchto.

Nakupuj s rozumom, užívaj si život a zakladaj si na nemateriálnych veciach, pretože v živote mnoho vecí nepotrebuješ.

Minimalism

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Instagram