Robiť to čo milujete

Priznajme si, koľkí z nás robia naozaj to čo chcú a milujú? Venujú tomu čas, peniaze a čakajú na výsledky. Ak sa nedostavia, pokračujú a snažia sa presadiť?

Každý človek má právo robiť to čo miluje. Bez rozdielu na pohlavie, vek a farbu pleti. Viete, možno vaši rodičia budú mať iný názor, ale vy sa s ním nemusíte stotožniť. Je dôležité počúvať názor okolia a prijať ho, no rozhodnúť sa podľa vlastného úsudku. Veľa mladých ľudí chce pracovať na niečom svojom, no namiesto toho chodia "pípať" na pokladni.

 (Kabát - Terranova, Ruksak - Reserved, Náušnice - šperky Banshee, Tielko - Sin-Say)

Ak chcete niečo dokázať, začiatok nikdy nebude ľahký.


Začať a vydržať nedokáže každý. Žijeme vo svete, kedy chceme z dňa na deň zbohatnúť tým, že vymyslíme "upgrade" nejakej už zaužívanej veci. Nechceme na sebe pracovať, nechceme sa posúvať a ani si priznať, že to čo robíme môže byť lepšie. Veď predsa to je dokonalé!

Občas sa treba pozrieť na všetko aj kriticky. Zaujať postoj ako na to pozerá okolie. Či to čo robíte je výnimočné, zaujímavé a má to výpovednú hodnotu. Prečo si to niekto chce kúpiť, alebo objednať (zadovážiť). Faktory, ktoré sa ani trochu nespájajú s voľnosťou práce.

Ak milujete svoju prácu, budete bojovať.

To, že som včera nafotila svadbu, alebo vyrobila tričko je len začiatok. Dala som do toho čas, peniaze, lásku a úctu k človeku ktorému putuje konečný výsledok. Ak budete mať šťastie vráti sa to formou recenzie. No toto nazývam naozaj šťastie. Ľudia totiž svoju spokojnosť nechcú vešať na internet, no naopak ak sú nespokojní hneď o sebe dajú vedieť.

Začiatky sú ťažké, no cesta ešte viac. Treba do toho veľa vložiť, no nie len na začiatku. To čo dáme, treba dávať celú dobu a ono sa to vráti. Ak prácu robíte s láskou, nadšením a chcením hneď je to viditeľné na počte ľudí, ktorých zaujmete.

Ak to robíte len preto, lebo by ste mali alebo musíte, tak to ani nerobte. Ak začnete verte, že ste chceli začať vy. Nikto vás do toho nenútil, vy ste sa rozhodli. A keď už ste sa rozhodli tak ukážte ľuďom, ktorí vám neprajú, že sa to dá.

Každý človek má právo ukázať svetu to čo miluje.

Zachovajte chladnú hlavu, neúspech berte ako to čo vás posúva ďalej. Nikto nie je dokonalý a každý sa učí na vlastných chybách. Je to cesta, na ktorej dokážete sami sebe, že sa to dá lepšie. Nič sa nedá z dňa ne deň. Ak niečo robíte dlhodobo, výsledok sa dostaví. Musíte vydržať a zotrvať. To čo nedokážete dnes, neznamená že nedokážete nikdy.

(Legíny - Alo Yoga, Topánky - CCC obuv)

Zlyhanie je to, čo mnohých odradí v plnení si svojho sna.

Zlyhanie, alebo dotknutie sa dna, nie je zlé. Možno práve vtedy pochopíte koľko ste už riskovali a koľko ste naozaj dokázali. Prejde rok, dva a vy budete vidieť kam ste sa posunuli a kam smerujete. V práci ktorú milujete neexistuje cieľ do ktorého dorazíte a ďalej nemusíte nič. Ak chcete aby vás to napĺňalo, tak po zdolaní cieľa si určíte nový.

Ak naozaj chcete pracovať sám za seba, venujte sa tomu hneď. Nie zajtra, nie o rok a ani o 5rokov. Teraz v túto chvíľu rozhodnite, v čom sa chcete zlepšiť, posunúť a na čom chcete pracovať. Ak milujete fotenie, foťte. Ak pečenie, pečte. A ak futbal tak ho jednoducho hrajte. Zverejňujte svoje výsledky, vnímajte názory okolia a hlavne neprestávajte. Ľudia si to skôr, či neskôr všimnú a vy im v daný okamih ponúknite to, čo viete.

V tejto práci neexistuje čas na rozhodnutie.

Dnešná doba ponúka veľkú konkurenciu v každom obore. Preto neexistuje čas na rozmýšľanie či do toho ísť. Neklaďte si otázky, či na to máte. Áno máte a ľudia čakajú čo im ukážete. Ak vám dá niekto šancu prvý krát ukázať čo viete, tak to využite. Choďte do toho, pripravte sa najlepšie ako sa dá a výsledky uvidíte sami.

Možno si o rok alebo dva poviete "to bolo naozaj hrozné", lebo to teraz viete lepšie. No verte, nebolo to hrozné, bolo to najlepšie čo ste mohli ponúknuť vtedy, teraz ponúkate viac a o 5 rokov budete vedieť ešte viac.

Je to veľká zodpovednosť a veľké nadšenie. Nie je to len o pekných veciach ktoré milujete, je to často o dôležitých rozhodnutiach. Ak dáte sám sebe šancu, nebudete chcieť sklamať v prvom rade seba a v druhom toho, kto prejaví záujem o vaše "umenie".

Minimalism

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Instagram