Atmosféra Vianoc

Tá vôňa ihličia, kapustnice a vyprážania je to čo k Vianociam patrí. Prítmie v byte, ktoré rozžiari stromček svojimi svetielkami, rodinná pohoda a každoročné filmy v telke. Aj takto vyzerajú čarovné a krásne Vianoce.
 (túto pohľadnicu nájdete v PDF verzií u Greathings)

Časom si uvedomujeme, že darčeky nie sú to najdôležitejšie. Máme tu predsa jeden druhého. Dokonca sme tu celý deň i večer pre seba, lebo sa nenáhlime do obchodov, práce či niekam inam alebo za niečím iným. Sme tu a teraz.

Aj keď obchody praskajú, pretože ľudia sa ešte stále bijú o to kto dá lepší darček, vieme, že nakoniec to predsa len nebude o darčekoch. Aj ja som časom pochopila, že radšej pozerám na ľudí, ktorí si darčeky rozbalia. Samozrejme na moment prekvapenia ktorý zažijem aj ja, pretože si už nič neprajeme okrem, zdravia, šťastia a pokojných Vianoc. Presne pre to je každý darček väčším prekvapením.

Každý máme rôzne zvyky a tradície. U nás sa varí kapustnica, jeme šalát s rybou a pod tanier si dávame mincu, aby sme boli bohatí počas celé)ho roka. (bohatí v zmysle, aby sme mali to čo potrebujeme po celý rok). Pred jedlom si na oblátky natierame med a po jedle rozkrojíme jablko a zistíme či budeme zdraví.

(Sukňa a blúzka MxD Fashion Design)
Samozrejme, ako deti sme čakali kým zazvonia zvončeky. Teraz zisťujem, že asi v rozprávkach hovoria pravdu a zvončeky počujú len deti. Rodičia nám stále vravia, že sme spolu so sestrou počuli zvonček a oni ho nepočuli. Aj keď sa snažili nastavovať rôzne zvučky na mobile, či sa nenápadne postaviť od stola a ísť zazvoniť. Aj bez týchto snáh sme počuli zvončeky. Teraz už tradične, niekto z nás ide zazvoniť na náš zvonček, ktorý sa nachádza v obývačkovej vitríne. Ten symbolizuje, že Ježiško už u nás bol.

Od stola sa pomaly presúvame k nášmu stromčeku, čítame mená na darčekoch, podávame rodičom tie ich a my si rozbaľujeme tie svoje. Sledujeme ako sa kto tvári a rozmýšľame, kto nám čo daroval (resp. koho ježiško to priniesol). Po tomto krásnom dni, si sadáme ako rodina k telke a pozeráme nezabudnuteľné rozprávky ako Popolušku, Mrázika, Perinbabu či "novšie" Sám Doma.


Samozrejme je tento deň krásny a ak by sa toto dialo každým dňom, tak by to nebolo také zázračné. Preto si užívajte deň a verte že večer do barov s kamáratmi môžte ísť po celý rok. Dajte ľuďom ktorí vás obsluhujú po večeroch v baroch šancu prežiť krásne Vianoce s rodinou, až kým nezaspia.

Nech v tento deň nemusia byť všetci v práci. Aj keď vieme, že na niektorích pozíciach to inak nejde. Tak sa posnažme aspoň nepridávať ľuďom prácu v tento sviatočný deň.

Prežite krásne sviatky s rodinou či najbližšími, v šťastí, zdravý a pokoji.

Minimalism

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Instagram