Rôzne miesta


To, že som vyrástala v menšom meste na východe Slovenska, my ukázalo realitu a rôzne typy ľudí. 

Neskôr, keď som v 15tich začala Strednú umeleckú školu, vo "väčšom" meste východného Slovenska, našla som rozdiely, ktoré tu vždy budú.

Od tejto doby, som precestovala aj tie veľké mestá, ktorým tento prívlastok patrí právom a nemusím ho dávať do úvodzoviek. Nedávno som navštívila Londýn. Je to krásne miesto, plné atmosféry, no zároveň ruchu, uponáhľaného života a rôznych ďalších nevýhod.

Tak ako bolo niekedy mojim snom žiť vo veľkom meste, tak sa dnes uspokojím aj s tými Slovenskými "väčšimi" miestami. Možno to tu nieje najlepšie, ale snaha vybudovať niečo na Slovensku, je krásna a myslím, že raz za čas by sa o to mal niekto pokúsiť. (náš štát to zatiaľ nepochopil a preto príspevky mladým ľuďom niesú buď žiadne, ale celkom smiešne sumy.)

Ak žijete v malom meste, cítite sa ako na dedine. Vidíte síce značné rozdiely, ale je to tak. Všetci ľudia chcú zapadnúť do kolobehu života a nechcú sa odlíšiť. Je to vidno pri pohľade na ich oblečenie, vlasy či výzor. Často sa nevyjadrujú týmito možnosťami. Jednoducho chcú zapadnúť, lebo čo ak stretnú niekoho známeho a budú musieť vysvetľovať prečo to, alebo tamto.

(Sveter - upletený rukami mojej mamky, Šaty - aliexpress (vlastním ich už 4ty rok), Nadkolienky - Štýlovky (Veľmi krásne dizajnové Slovenské ponožky), Topánky - CCC, Kabát - Poľský butik, šatka - butik v Štokholme, Náušnice - šikovná Barb)

Neďaleko od týchto mestečiek, sú aj väčšie, v ktorých už vidíme vytrčať ľudí z davu, no stále do istej miery.

Áno poznám pocit, mať fialové vlasy a prejsť sa po Košiciach či Nesebare. No poznám aj ten, keď som ich mala žlté a chodila po Ríme. Je to úplne iné vnímanie.

Tento krát som si to uvedomila priamo v Londýne na Oxford street a potom na Camden Market. Taktiež na Kings Cross.

Oxford street je najväčšia nákupná ulica Londýna, zasypaná množstvom ľudí a preto sa skôr pozeráte ako každého obísť a nenaraziť. Neriešite ich výzor, pretože na to jednoducho nieje čas. No práve na tejto ulici, dokážu vzniknúť prirodzené fotografie. Videla som, ako sa fotili na ostrovčeku medzi prechodmi. Typujem, že to bola blogerka, alebo fotenie pre nejakú módnu značku. Nikto si ju nevšímal, nikto sa nesnažil vyhnúť fotke, pretože to v tomto dave ani nebolo možné.

Camden Market, je miesto kde to naozaj žije. Okrem toho, že táto ulica žiary farbami, rovnako žiary aj ľuďmi, alebo umelcami, ktorí sa chcú odlíšiť. Nájdete tam rôznych ľudí, rôzne handmade výrobky, no taktiež aj rôzne stánky so suvenírmi a netradičnými jedlami. Je to miesto, kde sa môžte cítiť uvoľnene a je úplne jedno ako vyzeráte.

Kings Cross bola pre mňa malou ukážkou, ako sa dokážu spojiť ľudia aj napriek tomu, že rozprávajú iným jazykom. Pri čakaní na nástupišti 9 a 3/4, kde sme si chceli spraviť fotku, sme videli ľudí v rôznych vekových kategóriach, so suvenírmi Harryho Pottera. Z každej strany bolo počuť kúzla ako "alohomora" alebo mnohé ďalšie a my sme vedeli, že niesme jediný kto miluje tento film.


V každom prípade, popri cestovaní som si uvedomila, že je úplne jedno kde ste, dôležité je s kým ste a kým chcete byť vy. 


Ja som sa rozhodla byť sama sebou, či som na Slovensku v malom, veľkom meste alebo či som niekde v zahraničí. Inšpirujem sa ľuďmi, miestami ale zachovávam si svoj štýl. Aj napriek rôznym pohľadom, ktoré získate na rôznych miestach, môžte hrdo nosiť svoj štýl.

Každý z nás je tu na to, aby bol sám sebou, aby vyjadril svoju prácu, alebo život aj oblečením. Je úplne jedno koľko ľudí na vás denne pozrie. Skúste potom ísť na Oxford street a zistíte, že zapadáte do davu.

Odkedy som začala viac cestovať viem, že je dôležité cítiť sa pohodlne pri prechádzke mestom, no dá sa to aj štýlovo. Verte mi, je lepšie ak vás neberú ako turistu, ktorý je ovešaný foťákom, mapou a najlepšie v turistickom outfite. Občas ten foťak nechajte v taške, obute a oblečte sa tak ako je vám pohodlne a choďte. Ja som v týchto topánkach prešla v pohode 20km a nemala som pocit, že v turistických topánkach by mi bolo lepšie. Jednoducho oblečte sa štýlovo, pohodlne a vychutnávajte si atmosféru, ktorú vám mesto ponúkne.

Minimalism

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Instagram