Nenechaj sa ovplyvniť davom

Každoročne k nám prichádzajú trendy zo zahraničia. Ani sa nestíham diviť, koľko ľudí si hneď kupuje nové veci, pretože sú IN. Chápem, že nové trendy a s nimi aj mnohé nové kolekcie v obchodoch môžu byť lákave, no ruku na srdce, páčilo by sa vám to aj keby to nebolo momentálne trendy?

Skrine preplnené a namiesto toho aby sme si priznali pravdu, že máme veľa oblečenia, tvrdíme, že máme malý šatník.

Je to tak? Často počúvam, ako ľudia už nevedia nič zmestiť do svojho šatníka a tak hľadajú miesto na nový. Podobné to je aj s topánkami. Nejak neviem pochopiť, kedy tí ľudia toľko vecí dokážu vynosiť. 


Na to aby som mala každý deň niečo nové, nepotrebujem šatník z ktorého vypadávajú veci, hneď pri otvorení.

Nosiť a vynosiť, sú dve rozdielne slová. Je fajn, že si občas kúpite niečo nové, len tak pre radosť, alebo preto že sa vám to páči. No na druhej strane, je dobré sa zamyslieť nakoľko to budete nosiť a či to naozaj vynosíte. Je to ako investícia do budúcnosti. 

Kúpila som si koženú bundu za 170€. Áno ani ja nemám rada, keď zvieratká musia trpieť kvôli môjmu oblečeniu no povedzme si to inak. Kúpim si túto pomerne drahú bundu, no budem ju nosiť každú zimu, približne 5 rokov. Viem, že táto bunda pre mňa neplní len estetický účel, ale zohreje ma v každej aj tej tuhšej zime. Namiesto toho aby môj šatník tvorilo 10kabátov na zimu, mám jednu bundu. Ak si túto sumu rozpočítate medzi to aké má využitie a medzi tie roky, keď nekupujem nové kabáty, zistíte že táto bunda vlastne stála 34€ na rok. 

Koľko krát si kupíte niečo čo je síce pekné, no v zime preskakujete z nohy na nohu aby vám bolo teplo? Alebo opačne, koľkokrát si kúpite peknú vec, ktorá je z tých najumelejších vlákien a v lete sa v tom doslova varíte? Áno je to tak. Polyester funguje na tomto princípe a pravdou je, že v zime vás nezahreje a v lete neschladí.

 (Tričko - MxD Fashion Design, Braletka - Victoria Secret, Nohavice - Terranova, Topánky - CCC, Náušnice - Barb)

Ak sa chceš odlíšiť, nemôžeš ísť s davom.

Pravdou je, že na odlíšenie potrebuješ vedieť, čo sa ti naozaj páči a čo je len trendy. Je jasné, že občas sa to spojí, no nemôže ti byť každý trend blízky. Je to niečo ako neónový trend. V tejto dobe som si úprimne nekúpila ani jednu neónovú vec a môj názor nezmenil ani tento trend. Doteraz z môjho šatníku neón nevykúka.

Je dôležité vedieť čo vlastne chceš. Ak máš rád skinny jeans, tak je ti jedno, že sú v móde iné. Vyskladaj si svoj šatník z kúskov, ktoré by si mohol nosiť aj o rok keď to už nebudú mať všetci v meste, či na tvojej škole.

Kľúčom k tomu, aby si nebol ovplyvnený je len uvedomenie si, čo sa ti páči, čo ti je blízke. To či ti to zapadá do tvojho životného štýlu a či ťa to vyjadruje. 

Predstav si, že jemné dievča, ktoré sa k nikomu neozýva si dá piercing do nosa, lebo je to IN. No je síce pekné, že je to IN ale hneď ako to bude OUT si ho vyberie. Preto si premysli, čo je len trend, ktorý ťa stiahne za davom a čo si ty.



Často nepopulárne materiály sú tie, ktoré by si miloval, no bojíš sa čo povie okolie.

Naozaj nemáš rád koženkové nohavice či len čakáš čo ti na to povedia ostatní? Je zaujímavé koľkí z vás nosia koženkovú bundu, no nohavice sú podľa nich už príliš cez. Cez čo? Cez pomyselnú čiaru, ktorú si vytvoríte vďaka názorom iných. 

Príliš lesklé, príliš priesvitné či príliš kožené? Stále počujete len to slovo "príliš". Pravdou je, že ak vyskladáte svoj outfit s citom, nič nebude príliš. Je potrebné aby ste sa v tom cítili dobre, no tiež sa nenechali ovplyvniť.

To, že momentálne všade v obchodoch vykúkajú na vás lesklé párty odevy, neznamená, že musia vykúkať aj z vášho šatníka. No predsa len ak ich naozaj milujete, tak to skúste vziať aj inam ako na párty.

Neísť s davom je možno zložité, no taktiež je to oslobodenie. Chvíľka, kde vyjadrujete svoj postoj i názor. Čas keď ukazujete davu, ako jednoducho sa viete odlíšiť. Je už len na vás ako veľmi chcete.




Minimalism

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Instagram