Glam! alebo odvaha nosiť..

Svieti Slnko a všetko sa ligoce, nie nemyslím Vianoce. Aj keď je pravdou, že tento glam ľudia najviac využívajú v období Vianoc, myslím, že je vhodný počas celého roka.


Glam sa stal súčasťou môjho šatníka približne vtedy, kedy aj minimalizmus. Občas chcete pôsobiť výrazne a pritom sa nepúšťať svojho štýlu, nevzdiaľovať sa od neho a cítiť sa stále nad vecou. Glam je módny trend, ktorý je krásny ak ho nosíte, no treba vedieť čo je už priveľa.

V mojom šatníku mám metalickú striebornú sukňu, flitrované sako, trblietavú sukňu a flitrovanú sukňu. Myslím, že to je všetko čo má charakter glamu. Tieto kúsky veľmi rada nosím a to s veľkým vkusom a štýlom.

Kedy nosiť tieto veci? Je to len na vás. Ja ich nosím celoročne no zásadne v lete, len večer, keď sa už neodrážajú flitre na sukni a ja sa necítim ako discoguľa. Počas zimy a chladnejších období si to dovolím aj cez deň.

Odvaha nosiť tieto odevy nemusí byť veľká. Ak sa vám niečo páči a cítite sa v tom dobre, vezmete si to bez rozmýšľania či je to flitrované alebo nie. Tieto kúsky, často môj outfit vkusne dotvoria, alebo ho rozbijú. Občas potrebujete pocit, že pútate pozornosť a neprekáža vám to. Práve vtedy je čas na glam.

(Lesklé tričko - MxD Fashion Design, Metalická sukňa - Gate, topánky - CCC, kabát - poľský butik, bralettka - Victoria Secret)

Slovo glam nemusí byť len to lacné, s čím môžte tak maximálne vymetať kluby. Často je to niečo vznešené, vkusné a pútave. A hlavne krásne. 


Niekedy sa možno cítite ako straka, ak chcete tieto veci kupovať a pozeráte na všetko lesklé. Tento pocit je tu práve preto, že u nás sa takéto odevy nosia málo. Ešte stále sme v štádiu kedy ľudia uprednostnia úpletové materiály, ktoré vyzerajú v mnohých prípadoch ako pyžamo.

V štádiu, kedy ľudia chcú viac zapadnúť ako sa odlíšiť a radšej sledovať najnovšie módne trendy ako ísť svojou cestou. Pamätáte si ako boli v móde neónové tričká? Každý ich mal a nosil, teda skoro každý. Dnes sa na tom smejeme a tvrdíme, že toto by sme si v živote neobliekli. Až kým, až kým nepríde neon znova do módy a naše ulice sa zaplnia svietiacími tričkami.

Ak by prišli do módy glam odevy, verím, že by ich chcel každý.

Náš svet je nastavený na to, aby sa kupovalo veľa a aby sa stále vymýšľali nové trendy. Myslíte si, že je v poriadku mať novú kolekciu každé 2 týždne? A čo sa nepredá  tak sa spáli, nosí na skládky a vyhadzuje? Môj názor je, že to má ďaleko od zdravého rozumu, ale ak obchody potrebujú aby ste v nich nakupovali, budú vyrábať kolekciu aj každý týždeň.

Práve preto, je dôležité kupovať si len to čo potrebujete, alebo využijete. V mojom prípade, tieto glam kúsky nie sú len úletom môjho šatníka. Nevysia mi na vešiakoch a nečakajú kým príde ich čas. Ich čas prichádza minimálne raz za mesiac a v mojom šatníku budú dovtedy, kým z nich neopadajú flitre, alebo nestratia kvalitu.


Ak sa vám páčia trblietavé odevy, začnite s niečím nenápadným, čo vám nebude vadiť. Ja mám už dlhé roky sveter, ktorý všetci nazývame Vianočná guľa. Má na sebe farebné vlákna, ktoré sa lesknú. Je pre mňa prvým kúskom v šatníku, ktorý som si dovolila v oblasti "glamu". Aj keď potom prišli tie ostatné kúsky, tento sveter nosím rada, hlavne v období Vianoc.

Neriaďte sa módnym trendom. Tieto kúsky sú možno výrazné, ale dokážete ich využiť stále. Dokonca aj na rodinných oslavách môžte zvoliť tento štýl. Tam to úplne zapadne. Je to elegantnejšie, no zároveň sa to hodí na tieto udalosti.

Zvoľte si svoj štýl. Nekupujte to, čo nepotrebujete. Ak chcete svoje oblečenie vyhodiť, využite kontajnery na to určene, alebo ho niekomu darujte. Hlavne nakupujte so zdravým úsudkom.

A ak chcete zažiariť, alebo sa na chvíľu cítiť nad vecou, skúste glam. Možno sami nebudete veriť, ako rýchlo tomuto štýlu prepadnete.

Malé rady na koniec:

Pri kúpe flitrovaných odevov sa uistite, že vás flitre nikde neškriabu.
Odevy s trblietavých materiálov sú často z nepríjemných látok.
Ak chcete nosiť flitre, musíte rátať s tým, že občas opadávajú.
Každý s týchto odevov je pekným kúskom sám o sebe, preto dávajte pozor na ich kombinácie.

Minimalism

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Instagram