Prečo som minimalista



Každý má v živote svoj príbeh. Vie prečo je takým a kam sa až dostal.

Môj šatník prešiel mnohými zmenami. Počas základnej školy by ste u mňa márne hľadali čiernu vec. Každé tričko malo inú farbu, potlač ale v konečnom dôsledku, všetky vyzerali rovnako. Dokonca som nosila aj farebné rifle (tých som mala hneď niekoľko, vrátane žltých).

Po tomto extrémnom farebnom období, prišiel do môjho šatníka, závan olejových farieb. Tieto farby sa čím ďalej stmavovali, až som si vyskladala môj terajší čierno biely šatník.

Každý kúsok v mojom šatníku, je osobným kúskom života.

Môj šatník už dávno nehýri farbami, uprednostnila som strihy, vzory a jednoduchosť. Každý kúsok ma musí vyjadrovať, inak by to nebolo ono. Musím cítiť, že je akoby stvorený pre mňa. Často sú to odevy, nad ktorými väčšina krúti hlavou, alebo len so smiechom prejde okolo neho v obchode. Kúsky , ktoré sa rozhodnete vlastniť, by mali byť tie, v ktorých sa cítite dobre. Mali by vás podporiť v sebaláske. Keď na seba pozriete v zrkadle, mali by ste si povedať, že ste to jednoducho vy a vyzeráte v tom naozaj dobre.


Ak viete vytvoriť rovnováhu v outfite, môžte si dovoliť všetko.

Rovnováha je to, čo náš outfit odlišuje, no zároveň robí tým zladeným. Vezmite si niečo nezvyčajné, no skúste to ladiť s jednoduchšími kúskami vášho šatníka. Ak sa vám to podarí, získate rovnováhu. Niekedy si môžte dovoliť spojiť pár výrazných kúskov. Platí to vtedy, ak tieto osobité kúsky spolu ladia, alebo zohrávajú dôležitú úlohu.

Nemôžte si predsa na seba obliecť všetko iného vzoru a čakať, že to bude vyzerať dobre. Začnite radšej s klasikou a pomaly si pridávajte extravagantnosť. Niekedy aj rúž dotvorí váš outfit natoľko, že budete výraznou v každom smere.

(Blúzka - New Yorker, Rifle - Terranova, Kožené topánky - CCC obuv, Pončo - F&F, Mešec - Ebay, Okuliare - asos.com, Náušnice - Barb Handmade)

Prečo som minimalista?

Minimalizmus sa neprejavuje len v mojom šatníku. Nájdete ho aj v mojej tvorbe, fotografiách a živote. Tento štýl som si nevybrala, vybral si on mňa. Jednoducho zapadol do môjho života natoľko, že som si ho obľúbila. 

Najskôr som to spozorovala na fotkách, neskôr už aj pri výbere oblečenia. Minimalizmus je niečo, čo vytvára mňa, takú akou som. Ak si dnes dám na seba farebnejší kúsok, necítim sa v ňom dobre. Nieje to o tom, že by som to nemohla, ale jednoducho to už niesom ja. Tento štýl je ako stvorený pre mňa. Všetko v ňom do seba zapadá a moje oči popri umeleckej tvorbe vychádzajú z tohto štýlu, bez toho aby som to ovplyvňovala.


Minimalism

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Instagram