Oslava lásky po celý rok

Valentín je pre mnoho ľudí len komerčným sviatkom a veľa krát prináša len ďalšie zbytočné nákupy. Ja si pamätám, že tento deň sme doma vždy oslávili nejakou maličkosťou. Bol to deň, kedy sme si našli viac času na toho druhého, či vymysleli niečo špeciálne. Myslím, že vďaka tomu dnes tento sviatok nevnímam ako komerčný biznis v ktorom musím nakúpiť všetko čo vidím okolo seba. 

Je to pre mňa deň, ktorý mi pripomína, že hovoriť druhým ľuďom ako ich máte radi, by nemalo byť nič špeciálne. 

Čo zvyknem v tento deň darovať ja? Buď niečo ekologické, vyrobené na Slovensku, či niečo čo sa dá zjesť a nebude len ďalším lapačom prachu. 

1. Hra Človečina/ Hra Hlbina
Ja tieto hry nevlastním, ale zatiaľ som na nich počula samú chválu. Existujú v niekoľkých variantoch a vďaka tomu si ju môžete zahrať s kýmkoľvek. Dozviete sa možno niečo nové, skúsite opäť komunikovať inak ako cez sociálne siete a zabavíte sa nie len jeden večer. Sú skvelým darčekom, ktorý vás tak rýchlo neomrzí a vyrábajú sa na Slovensku. No čo je lepšie?

2. Ezo soľ do kúpeľa/ Ezo produkty
Viem, viem, existuje množstvo solí do kúpeľa z rôznych značiek s krásnymi obalmi a mnoho krát aj s množstvom nepotrebných zložiek. Ja som sa rozhodla vybrať značku Ezo, ktorá je Slovenska a pochádza z Prešova. Ja som ich produkty našla úplne náhodne a sú naozaj obľúbenými v našej domcnosti. Okrem toho majú v poslednej dobe rovnako krásne obaly a s radosťou z nich vytvoríte krásny darček.
 (Valentínske kúsky - Elka Lounge)

3. Elka Lounge oblečenie
Pohodlie je snáď ta najlepšia vec, ktorú si zaslúži každý z nás. Ak chcete niekoho potešiť pohodlným oblečením, ktoré je z príjemných materiálov tak značka Elka Lounge to dokonalo splní. Tieto krásne veci sa vyrábajú v Česku a ja ich nosím veľmi rada každý deň. Je už len na tebe, či siahneš po niečom čo má krásne vzory, alebo po kúsku, ktorý bude minimalistickým základom šatníka. Na Valentín u nich nájdeš aj limitovanú srdiečkovú kolekciu, ktorá bude vyzerať skvelo aj pri celoročnom nosení.

4. Pralinkovo
Poznáte niekoho kto by nemiloval pralinky? Ja nie! Ani človek ako ja, ktorý nie je milovík sladkého pralinkami nepohrdne. Pralinkovo je Slovenská značka, ktorá robí tie najchutnejšie pralinky aké som ochutnala. Ak si myslím, že ma už nič neprekvapí, vždy prídu s novou chuťou či limitovaným balením. Je to skvelý darček, ktorý určite poteší a zje sa za pár minút :D.

5. Darčeková poukážka
Teraz ste asi zostali zaskočený čo je toto za tip. No ak vám napadli darčekové poukážky do fast fashion, či do potravín, čitajte ďalej. Správnym výberom poukážky, môžete niekomu spraviť reálnu radosť. Existujú kurzy na výrobu mydiel, sviečok, či eko voskovaných obrúskov do domácnosti. Tiež môžete vybrať poukážku na kurz upcyklovania, výroby z hliny, pletenia a pre odvážnejších poukážku na tandemový zoskok či iný adrenálinový zážitok.

Všetky tieto darčeky potešia nie len v deň Valentína, ale ešte dlho po ňom. Sú jedinečným kúskom, ktorý bude o niečo iný ako každý rok a ak ho vyberiete na mieru tomu, pre koho je určený, určite ho potešíte. Poďme tento rok vytvoriť Valentín, ktorý neprinesie ďalšieho plyšového medveďa do bytu, či množstvo zbytočnosti, ktoré potešia na jeden deň. My na Valentín darujeme niečo malé aj rodičom a možno to je inšpiráciou aj pre vás. Ak ste doteraz nemali radi tento sviatok kvôli všetkému sladkému čo okolo toho vidíte, tak sa skúste zamyslieť nad tým, že láska by mala byť aj medzi rodičmi a deťmi a treba ju oslavovať a pripomínať si ju tiež.

*článok vznikol v spolupráci s Elka Lounge

Minimalism

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Instagram