Vianoce plné pohodlia

Už pár rokov sa na Vianoce snažím vyberať darčeky tak, aby každý dostal to po čom túži, aby to dávalo zmysel a ak existuje alternatíva v podobe darčeka vyrobeného lokálne, dám mu prednosť. Vyberať darčeky s rozumom je pre mňa to najpodstatnejšie, pretože už dávno nejde o počet kusov, ktoré pod stromčekom budú, ale o to aké tieto kúsky budú.

Ak sa rozhodnete pre kvalitné veci, vydržia dlhšie. Ak tieto veci budete hľadať lokálne, často nájdete originálne kúsky, ktoré nebude mať každý a tiež spravíte Vianoce aj lokálnemu tvorcovi/výrobcovi/firme. Len si predstavte tú radosť, pri kúpe ručne vyrábaných vecí, oproti kúskom, ktoré nájdete bežne v OC. Hneď na to si predstavte radosť toho, kto tento kúsok vyrobil.

Možno vďaka vášmu darovanému kúsku, sa rozhodne človek nakupovať viac lokálne, alebo aspoň dávať väčšiu šancu aj malým značkám. Zistí rozdiel medzi týmito vecami a možno si nájde aj novú obľúbenú značku.

Keď mi prišiel balík od Elka Lounge hneď som vedela, že tieto kúsky by som darovala s radosťou aj mojim blízkym. Presvedčila ma kvalita, materiál a aj množstvo vzorov, či základných kúskov, z ktorých by som vedela vybrať niečo pre každého. Ak človeka dobre poznáte, nebudete mať problém nájsť ten správny darček. 


Kraťasy na fotkách nájdete vo vianočnej ponuke

Elka Lounge je značka, ktorá sa vyrába v Česku a jej kúsky využijete v pohodlí domova a ak budete kreatívny, tak im nájdete využitie aj v bežných outfitoch. Najčastejšie u nich nájdete výrobky z bavlnených materiálov, alebo modalu, ktorý je novodobým, ale veľmi kvalitným materiálom budúcnosti.

Ak nie ste zvyknutý na bavlnené plátno, možno sa vám bude zdať divné, že sú tieto kúsky neelastické, ale taká je reálna bavlna. Ak jej dáte šancu, zistíte, že je rovnako pohodlná ako tá úpletová na ktorú ste zvyknutý z bežných obchodov. No ak predsa len chcete mať istotu, tak siahnite po kraťasoch "daily essentials", ktoré sú vyrobené z mikromodalu alebo biobavlny a obsahujú elastan. Bavlnené kúsky vám okrem pohodlia zaručia, že vaša pokožka bude dýchať aj počas domáceho zhonu, čo sa pri polyesterových kúskoch povedať nedá.

Mojím obľúbeným kúskom sa celkom nečakane stala mikina. Ak ma poznáte viete, že v mojom šatníku veľa mikín nenájdete. Väčšinu času trávim v svetroch či sakách, no táto mikina je príjemnou zmenou. Už teraz si ju viem predstaviť v spojení s jarným kabátom. Okrem toho ma prekvapilo, že vnútorná časť mikiny je ľahko zateplená a aj napriek tomu mikina vyzerá stále tenko. Je to príjemný detail, ktorý vám môže poslúžiť práve pri vrstvení outfitu.

Ja som už tieto veci stihla nosiť počas zdobenia stromčeka či pozerania telky a pitia kávy a bolo to pre mňa to najlepšie pohodlie, aké môžem mať. Veď predsa len, aj keď Vianoce by mali byť sviatky pokoja a pohody, tak mnoho z nás má stres, či stihne všetko perfektne pripraviť na štedrý deň. No pri tomto strese, sa môžete cítiť pohodlne aspoň v oblečení, ktoré máte na sebe, alebo niekomu toto pohodlie dopriať darčekom, ktorý si nájde pod stromčekom. Napríklad základným kúskom ako sú body, či pohodlné tričko.

Na tieto kúsky nemusíte čakať mesiace, kým k vám doletia z Číny a to je veľkou výhodou no nie?


Tento článok vznikol v spolupráci so značkou Elka Lounge.


Minimalism

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Instagram