Miesto, kde môžete oddychovať

Máte miesto kde si viete oddýchnuť? Máte také niekde doma? či vonku v lese? Každý si pod týmto miestom predstavíme niečo špeciálne. Niekto izbu plnú kníh, iný deky a gauč. Také to čarovné miesto, ktoré je len vaše a dokážete v ňom prísť na iné myšlienky či vôbec nepremýšľať.

Každý z nás by mal takéto miesto poznať, či mať. Niekedy je v kútiku vášho gauča aj napriek tomu, že o tom netušíte. Inokedy ho nájdete pri prechádzke mestom, v kaviarni či dokonca niekde v lese. No a práve vtedy, keď ho máte mimo svojho domova, je dobré si ho doma vytvoriť.

Inšpirácia na odkladacie stolíky


Miesto, kde by ste sa dokázali cítiť pohodlne, mali svoj kľud a čas pre seba, nie je jednoduché vytvoriť. Ak žijete v menšom byte, je to občas aj nemožné. No v tom prípade, by ste mali mať svoje obľúbené kreslo, či sedací vak a aspoň na chvíľku si túto atmosféru preniesť až k vám domov.

Vždy som obdivovala závesné kreslá či kútiky, ktoré vytvárajú pokojný efekt už len pri pohľade na nich. Moje obľúbené miesto je zatiaľ v rohu nášho gauča. Občas plné vankúšov, inokedy prázdne či s časopismi. Tam si dokážem spokojne sadnúť, prečítať knihu, prísť na nové myšlienky a práve tam často vznikajú moje najlepšie nápady. Či už tie na fotenia, alebo tie na šitie. Inokedy si tam len sadnem, pustím si dobrý film a cítim, že je čas oddychovať. 

Inšpirácia na lampy a vianočné dekorácie


Toto miesto je mojou inšpiráciou, občas tvorivým nakopnutím a inokedy len takým tým stálym miestom, kde si môžem pohodlne sadnúť a vyložiť nohy.

No ak by som si mohla vybrať, moje miesto by vyzeralo snáď ako z niektorého časopisu. A možno by týchto miest bolo aj viac! V minimalistickom byte by toto miesto kričalo farbou a volalo ma sadnúť si, v tom farebnou by práve vytváralo takú čerešničku na tortu a v nejakom pokojnom vidieckom štýle by predstavovalo toto miesto stoličku s množstvom prehozov, diek či niečoho príjemného, kde by som už zdiaľky vedela, že je to to správne miesto pre mňa. 

Takéto miesta majú často veľa príbehov a môžu nám pripomínať veľmi pekné spomienky, či rôznych ľudí. Mnohí z nás si ich vytvárajú napríklad v období Vianoc, keď náš byt či dom, dýcha pokojom sviatkov, žiari svetielkami, adventnými sviečkami a bodkou je krásne vyzdobený Vianočný stromček.

Inšpirácia na  kreslá a dekorácie

Máte to aj vy tak? Ja počas tohto obdobia cítim v byte úplne inú atmosféru ako po celý rok. Taký väčší pokoj a kľud a aj keď príde na nejaké nezhody, vyriešia sa o čosi rýchlejšie. V tomto období je moje miesto zmenené na veľký gauč, na ktorom sedíme celá rodina, rozprávame sa, pozeráme spoločné filmy, občas sa hádame o ovládač či chodíme kradnúť salonky so stromčeka. Niekedy nemôžeme cítiť už ani vôňu medovníkov a inokedy ich jeme na kilá a práve vtedy cítim dokonalé pohodlie na tom mieste, ktoré už je naše, nie len moje.

Ak ste doteraz takéto miesto nemali, tak to skúste. Pretože táto atmosféra vám mnoho krát prinesie odpovede na vaše otázky skôr akoby ste čakali. Niekedy vďaka tomu, môžete predýchať niektoré hádky a ísť ďalej a inokedy zdieľať tento priestor s vašimi najbližšími a mať nádherný deň plný smiechu.


Minimalism

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Instagram