Stvorená cestovať?

Cestovanie je pre mňa lavínou oddychu, načerpania síl a neskutočným množstvom inšpirácie. 

Na našich cestách nevychádza vždy všetko tak, ako si predstavujeme no napriek tomu, lepšie to byť nemôže. Keďže nechodím na dovolenky s cestovkou, občas sa stane, že sa nevieme dostať z letiska či na letisko. Niekedy nemáme ubytovanie ako z fotky, inokedy nevieme trafiť správnu ulicu. Nikdy nám nikto nepoloží nič na tanier, vždy si všetko musíme zariadiť sami. 




Tak nejako vyzerá to moje cestovanie. Taká idylka v ktorej sa cítim komfortne, aj napriek tomu, že som totálne mimo komfortnej zóny. 

Bordeaux bolo miestom, kde sme skoro nešli. Letenky boli kúpené, parkovisko na letisku zaplatené, ubytovanie taktiež. No napriek všetkému sme zvažovali či naozaj nasadneme na lietadlo. Občas príde nečakaná situácia a teraz prišla vo forme celosvetového vírusu. 

Bol tam značný strach, aj napriek tomu, že nám odpísali z ubytovanie, že sa nič hrozné nedeje. Tak sme dokúpili ešte jednu letenku, vystriedali našu “posádku” a leteli v inom zložení než sme pôvodne mali. 



Tým chcem povedať, že ak sa necítiš tak, že si trúfaš, radšej nechoď. Možno to neskôr oľutuješ, ale v tejto chvíli to tvoj mozog vyhodnotil ako najlepšie riešenie. 

Niekedy totiž nestojí za to ísť a cítiť sa týždeň v strachu, nesvoj a stiahnuť so sebou dalších ľudí. V takej chvíli je lepšie zostať. 

Ak sa rozhodneš ísť, zváž všetky pre a proti. Buď si vedomý následkov ale aj reality a použi zdravý rozum. Potom budeš vedie, že je najvyšší čas ísť. 

Výlet do Bordeaux mi priniesol mnoho. Okrem toho, že som pochopila francúzsku “náturu”, ktorá v tých menej pekných momentoch pozostáva z menej pekných riešení problémov, som mala šancu vyskúšať si základy francúzštiny. 

Každý sme nejaký a mne toto miesto dalo viac, než by som sama čakala. Prinútilo má riešiť po anglicky reklamáciu. Objednať si po francúzsky kávu a koláč, či pochopiť že raňajky začínajú o 10:30 aj keby sa dialo čokoľvek. 

Tiež som sa utvrdila v tom, že je pekné niekedy len tak chodiť, nevedomky. Bez plánov, bez reálneho zmýšľania čo chceme a nechceme vidieť a tak nejak nasať atmosféru, ktorá nám je poskytnutá. 


Bordeaux je miesto, kde si dáš dobré víno, pocítiš možnosť oddychu, ochutnáš skvelé jedlo, naučíš sa používať električku 24hodín denne a jednoducho sa naladíš na taký pohodovejší štýl, než u nás.

Toto všetko ti okrem množstva skúsenosti prinesie často pocit, že si spravil niečo čo stojí za to. Samozrejme, toto všetko môžeš zažiť aj v inom meste, no ja som to zažila práve tu.

Cestovanie je totiž taká tá vec, ktorá ti vždy prinesie niečo nové, niečo čo nečakáš. Každé mesto, či krajina je výnimočná niečím iným. Je možné, že niekedy natrafíš aj na niečo netypické, ale práve to bude tá vec, ktorá ti utkveje v pamäti.

Jedno mesto ťa občas naučí viac, než rok, ktorý prežiješ v svojej komfortnej zóne. A tak sa zamysli, či sa z nej predsa len občas nechceš posunúť niekam ďalej. 

Aj keď ti to prinesie mnoho zlého, vyrovná sa to tým dobrým. A životne situácie, ktorým budeš čeliť, ta prinútia zamyslieť sa. Cestuj, ži a hlavne počúvaj svoj rozum a telo, pretože nie vždy je všetko tak, ako vyzerá.

Minimalism

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Instagram