Čas pre seba

Neviem písať na počkanie, ani preto, že by mal vyjsť nový článok. U mňa to jednoducho nefunguje. Píšem rada, omnoho viac inšpirujem. Som vďačná ak si vezmete z mojich článkov čo to k srdcu, alebo aspoň na chvíľu vymeníte bulvár za niečo iné.

Som minimalista. Telom, dušou i písmom. Rada Vám poviem zmysluplné veci, zasvätím do nových tém, či napíšem pár slov od srdca, no neprichádza to každodenne.



(Šaty-Terranova, Plavky-Cropp Town)

(Miesto: Castle Hill, Nice)

Tento rok je taký zvláštny, no napriek tomu nemám pocit, že je zlý. Dejú sa rôzne veci, dobre i zlé a tak isto prichádzajú i odchádzajú ľudia.


Okrem toho, že som už stihla počas jari stráviť pár dni v nemocnici a pred letnými prázdninami zažiť autonehodu, ktorú stačí úplne zažiť raz v živote, sa udialo mnoho pekného.Mám tu skvelých ľudí, čitateľov, priateľov a mnoho iného. Pravdou je, že udalosti tohto roka mi stále dávajú na javo, že nie je dôležité ponáhľať sa, ale dôjsť. Dôjsť do cieľa.



(Miesto: Promenade Des Anglais, Nice)



 (Sukňa-Terranova, Tričko- darček z Dubaja, Sandále-Ručná výroba z Trhov, Kabelka-H&M, Prstene-AliExpress)

Občas stačí spraviť 2 veci počas dňa a potom už len čítať knihu či pozrieť si film, ktorý ste chceli vidieť pred pol rokom. Inokedy stačí vstať o 5minut skôr a prísť na zastávku včas, bez ranného kardia. A niekedy stačí jednoducho, sadnúť si na lavičku a vnímať svet.


Prečo mám tak rada cestovanie? Pretože mi stále pripomína aké je skvelé vnímať. Menej pozerať do telefónu a vnímať šum mora či ruch mesta. Počúvať nádherný jazyk, alebo sa len tak prechádzať. Toto všetko mi tento rok prinieslo Nice, Francúzsko. Chvíľku pokoja, chvíľku ticha a chvíľku života pre seba. Presne toto všetko nájdete v južných krajinách, kde sa ľudia neponáhľajú tak ako u nás na Slovensku.


(Ak si myslíte, že len u nás vlaky meškajú, tak v Monaku sme čakali vyše hodiny, pretože prvý vlak do Nice bol zrušený a ďalší meškal približne hodinu.)

Na tomto mieste som už pred pár rokmi bola. Mohla som tu stráviť len chvíľku a presúvali sme sa ďalej. Tento rok som tu mala možnosť stráviť viac dní a užívať si farbu azúrového mora, vidieť pamiatky, prechádzať sa mestom, ochutnať soccu, spraviť si výlet do Monaka a mať na chvíľku pocit pokoja.

   

 (Kraťasy-nosimumenie.sk, Tričko-Lindex, Klobúk&Topánky-H&M)

(Miesto:Promenade du Paillon, Nice)

Stále počas dovolenky, skúšam mať reálnu dovolenku. Neodpisovať na správy, nepozerať do mobilu, nebyť non-stop na dátach, či nescrollovať bezvýznamne instagram. Samozrejme, nedarí sa mi to vždy tak ako by som chcela. No aspoň občasný pocit mi dáva voľnosť. 
Počas mojej dovolenky v Nice, prebiehal tretí týždeň po nehode. Moje telo sa zotavovalo pomaly, ale isto, z menších zranení a ja som si nemohla dovoliť cvičiť jógu, či iné náročné pohyby. V tejto chvíli som zistila, ako mi chýba pohyb, ako neviem sedieť na jednom mieste a ako musím neustále niečo robiť.

Občas si myslím, že takéto veci sa dejú práve kvôli tomu, aby nám pripomenuli, že treba spomaliť a trochu viac myslieť na seba.

 Dnes po necelých dvoch mesiacoch, som sa znova vrátila ku jóge, no ešte stále pociťujem, že to nie je také ako by malo byť. Preto viem, že spomaliť, myslieť na seba a žiť nie je narcizmus, ale úcta k sebe samému.



(Vrchný diel plaviek-Zaful, Spodný diel plaviek-butik na Cypre)

(Plage du Larvotto, Monako)
btw. tie koše si určite hovorili niečo o mne :D

Každý deň potrebujeme chvíľku pre seba. Je úplne jedno kde ste a kto ste. Sadnite si, alebo si choďte zacvičiť. Ak radi pečiete, tak upečte koláč, ak čítate, doprajte si prečítanie pár strán z knihy. Je to váš život a váš čas. Aj keď sú samozrejme "dôležitejšie" veci, ako spraviť si čas pre seba, je to jediné čo vy ste naozaj spraviť mali.


Sme stvorení žiť, tvoriť, tešiť sa, snívať a veriť na zázraky. Existovať spôsobom akým chceme a vedieť, že každá prekážka, chyba či “facka” dáva zmysel. Vedieť, že to všetko nám prinesie cieľ, na ktorý čakáme.


Ak chcete aj vy na chvíľku pocítiť život, tak začnite žiť. Každým dňom spomaľte na tempo, ktoré vyhovuje Vám.Pretože ste tu a teraz. A je správny čas pochopiť to.

Minimalism

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Instagram