Čas obdarúvania

Aj keď nám do Vianoc ešte nejaký čas ostáva, rozhodla som sa trochu vás inšpirovať pri nákupoch.  Nákupy darčekov nemusia byť otravné, na poslednú chvíľu a ani nudné. Je pravdou, že obchody už teraz praskajú a ľudia sa bláznia za niečím a ani sami netušia prečo. To, že svojích blízkych by ste mali poznať, je myslím jasné. Predsa len, mali by sme obdarúvať tých ktorí sú nám nejako blízky.

(náušnice - BarbHandmade)

Nebudem vám hovoriť čo sa komu hodí, no skôr sa pokúsim poradiť, ako môže aj z jednoduchého darčeka byť kopa radosti. Ak je vaša mamka, babka, sestra, ocko či priateľ milovníkom kozmetiky, alebo jednoducho odcenia to, čo je kvalitné, odporúčam hľadať kozmetiku inde ako v bežných drogériach.

Na Slovensku máme veľa šikovných ľudí a veľa kvalitnej, voňavej a zdravej kozmetiky. V tomto prípade si pozrite kozmetiku Modrá púpava, Sephora, Ponio, Navia, Smooth či Musk. Veľa z nich nájdete napríklad v Košiciach v potravinách "Fajne", alebo na Vianočných trhoch. Ak nenájdete čo hľadáte, určite to nájdete na internete, kde majú oveľa väčší výber.

(olej od Moderej Púpavy)

Podobný typ vám dám aj na "fajnotky". Tie som si nazvala takto sama pre seba. Váš ocko možno ocení zaujímavé pivo, alebo mamka nejaký dobrý med. Taktiež vďaka šikovným ľuďom, malým pivovarom, malým včelárskym firmám nájdete takéto dobrôtky aj u nás. O pivku vám veľa nepoviem, no sú rôzne druhy a možno stoja o trochu viac ako bežne dostupné pivá, no verte, že raz za rok sa to oplatí. Pri medíkoch, či iných chuťovkách si môžte pozrieť blaskovcelarstvo (tam najdete med s malinami, čučoriedkami, ale i medové sviečky), ďalším sú včely sv.ambróza alebo pastorekovesady.

(kríže od DoubleBubble, prsteň od ForestDreamer a soutache náušnice na mieru od BarbHandmade)

Mnoho žien či mužov potešia aj šperky, alebo malé drobnosti. Odporúčam pozerať náramky, brošne, piny i náušnice. Náramky sa dajú nájsť aj jednoduché, ktoré majú z vnútornej strany skryté odkazy, brošne či piny môžte hľadať podľa toho čo ma daný človek rád. Či je to minimalizmus, kvety, športový klub, abstrakcia či jednoducho vintage. Každý kúsok môže byť osobný vďaka správnemu výberu. Náušnice či náhrdelník sú osobným kúskom, ktoré môžte kúpiť ak človeka naozaj poznáte. Tu si často vyberáte medzi malými či výraznými. Farebnými či klasikou. Je toho mnoho, no ak sa rozhodnete pre túto kúpu, mali by ste vedieť čo človeka poteší.
Odporúčam zo slovenských výrobcov: BarbHandmade(soutache), Ručičkovo(naramky s posolstvom), ForestDreamer(prepojenie dreva a živice), Doublebubble(plexisklové minimalistické šperky), Taňa šperky(keramické, zlatené plné života)

(Kniha hlava 20 písaná ľudským jazykom bez slov ktoré by ste nerozumeli. Inšpiratívna pre každého)

Ak poznáte knihomoľa tu vám odporúčam len knihu, či záložku. Prípadne nejaký hrnček do ktorého si uvarí čaj počas čítania obľúbených kníh. Z kníh je mnoho žánrov, preto sa nedá určiť konkrétna. Pri motivačných knihách odporúčam pozerať, čo autor dokázal. Či vie o čom píše. Mňa zaujala Hlava 20.  Ak hovoríme o knihách, ktoré majú duchovného posolstvo a možno pre milovníkov jógy, by som odporúčala Dokonalá Nedokonalosť.
Určite je pri knihách dôležité čo človek miluje, čím žije a ako ho samotná kniha zaujme. Ja dávam  prednosť umeleckým knihám, cestopisom a tiež biografii ak ma zaujíma konkrétny človek.

A ak by ste chceli investovať o niečo viac, tak nič nepokazíte hodinkami, parfémom alebo niečím čo daný človek má rád. Môj ocko napríklad zbiera mince a viem, že tie zberateľské by ho potešili. Taktiež mnoho ľudí v dnešnej dobe chce poriadny mikrofón či reprák. Občas sú to aj slúchadlá a niekedy len "luxusnejší" kryt na telefón.

Taktiež letenku, výlet, welness či rôzne poukazy na nákup alebo službu (fotografovanie, masáže, kurzy)

(Miska aj prstienky sú DIY výroba)

No a naopak ak je váš rozpočet obmedzený a radi vyrábate a skúšate, vytvorte niečo sami. Odporúčam zo samotvrdnúcej hmoty výrobu misky na šperky, či samotné šperky. Hmota sa dá namaľovať podľa vlastného vkusu keď zatvrdne. Ďalším tipom je drôtik z ktorého viete vytvoriť záložky, prstienky, prívesky a rôzne drobnosti. Ak si trúfnete tak aj drôtený obrázok.

Ešte stále ste nenašli čo ste hľadali? Sú tu rôzne ďalšie možnosti, niečo namaľovať alebo dať niekomu namaľovať obraz. Vytvoriť tričko s nápisom či obrázkom, ktorý človeka vystihuje. Môžte skúsiť aj domácu kozmetiku, výrobu mydla či nejakého lesku na pery.

No a nezabúdajte, že cenu darčeka neurčuje jeho reálna cena, ale láska s ktorou ho darujete.

Inšpirácie na outfity k vianočnému stolu či na rôzne povianočné párty, alebo to ako zabaliť darčeky nájdete na tomto blogu počas Decembra. Tak čo už viete čo kúpite tento rok?

Minimalism

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Instagram