Každá chvíľa musí dávať zmysel

Každý sa ženieme v živote za niečím, čomu ani sami tak celkom nerozumieme. Dávame si rôzne výzvy, na základe "ideálov", ktoré vidíme a ani nevieme prečo. Prestávame žiť normálny život a socializujeme sa natoľko, že je to miestami až nezdravé. Držíme svoj smartfón v ruke 24/7 zo strachu, že nestihneme vidieť upozornenie, ktoré nám práve prišlo. 

(Šál - stockholmský butik, Bunda - Mango, Rifle - Cropp Town, Topánky - CCC obuv)

A kde sa takto dostaneme? Naozaj si po tomto dni poviete, že každá chvíľa mala pre vás význam?

Realita je, že už tie chvíle strávené čakaním pri pokladni, dávajú väčší zmysel. Prečo? Pretože, ak nepozeráte práve v tej chvíli do svojho smartfónu, aspoň na chvíľu sa rozhliadnete okolo seba a začnete myslieť, alebo rozmýšľať nad inými vecami.

Je to krásne ako vám tieto chvíľky, spríjemnia deň. O tom, že sme v dobe, kedy je nevyhnutnosťou internet, či sociálne siete, rozprávať nechcem. Chcem vám len dať dôvod, na chvíľu zastaviť. Nadýchnuť sa, pomaly vydychovať a niekde v duchu si vyčistiť hlavu, vyčistiť myšlienky a po tom všetkom, sa pozrieť na svet v novej perspektíve. 

Vychutnávať si momenty, aj tie najbežnejšie. Prestať počítať minúty každý deň. Prestať sledovať "dokonalých" ľudí na internete. Začať si všímať viac seba, svoje okolie a svoj život. Vychutnať si tú dokonalú chvíľu keď jete svoj obed, či ponoriť sa do kĺbka snov, keď rozprávate so svojimi kamarátmi. Žiť život, bez rozdielu na to, či ste sa už 100x za hodinu stihli pozrieť na všetky upozornenia.

(Kabelka - Reserved, Sako - Lidl, Tričko - H&M a vlastná výroba)

Zmysel, ktorý vám ma dávať život je ten, ktorý si sami vytvoríte. Ako? Na to neexistuje návod. Jednoducho tak, že si budete užívať život plnými dúškami. Snívať o veciach, krajinách, príšerách, či rozprávkach, bez toho aby ste museli. Občas zájsť na prechádzku lesom, či krajinou. Občas sa porozprávať bez mobilu. Občas si nájsť čas a ticho, len pre seba. 

Nezáleží na ničom inom, len na vás. Na tom, či dáte šancu svojmu ja a skúsite každý deň zachytiť okamihy, ktoré stoja za to. Na tom, či si na konci dňa vezmete knihu a poviete si, že ste mali skvelý deň, alebo či si vyčerpaný a plný zlej energie ľahnete do postele a budete dúfať, že sa do rána stratí. 

Energia sa nestratí, zaspí s vami a zobudí sa pri prvom kroku z postele, keď vás naštve, že sa vám noha zamotá do paplóna. Namiesto toho, aby ste sa tešili zo zobudenia do krásneho dňa, ktorý vám má čo ponúknuť a dokonca vám aj chce toho ponúknuť veľa. Pretože toto je život, ten ktorý je plný krásnych i smutných momentov. Ten, ktorému každý deň môžte ďakovať, že máte šancu prežiť ďalší deň, ktorý bude stáť za to.


Tak tu už neseďte a radšej choďťe. Objavujte, dýchajte, napĺňajte sa dobrou energiou, vychutnávajte si jedlo, vodu alebo len to, že svieti slnko. Tešte sa z toho, že tento svet chce byť lepším, vďaka pár ľuďom, ktorý za našu planétu bojujú a nezabudnite na konci dňa byť vďačný.

Až potom zistíte, ako každá chvíľa strávená správne, môže dávať zmysel...


Minimalism

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Instagram