Čierno biely outfit neznamená čiernobiely život



Často sa stretávam s názorom "ak by si bola šťastná, nosíš farby."

Tento názor má vsugerovaný množstvo ľudí. Snažia sa mi radiť, vyhovárať moje oblečenie, či donútiť vziať na seba niečo farebné.
Občas mám pocit, že sa ľudia zasekli a stratili zdravý rozum či úsudok. Každý predsa vie, v čom sa cíti dobre. Vieme, čo nás napĺňa a čo naopak nemáme radi.

Život nieje o pravidlách, ale o žití. Obdobie, ktoré je momentálne v mojom živote, už snáď nemôže byť lepšie. Ak si ľudia nahovárajú, že čierna farba je smútok, nešťastie alebo iné pochmúrne prirovnania, tak niečo nieje v poriadku. 



V Európe je čierna farba symbol smútku, inde ju nosia na svadby.

Niekedy sa zamýšľam nad tým, ako nás asi vnímajú ostatní ľudia. Symbolizmus mám rada, no myslím, že riadiť sa ním nebudem. Ak chcete veriť, že čierna mačka prinesie nešťastie, tak si ho privoláte. Je to podobné ako piatok 13. ktorý niekto oslavuje a iný radšej sedí doma, aby sa mu nič nestalo.

Myslím, že nosiť čiernu farbu, je rovnaké ako nosiť modrú, rúžovú či červenú. Cítim sa v nej pohodlne, šťastne a rada ju kombinujem s jej protikladom. 

Farbám nechávam priestor na mojich vlasoch, plátnach a fotografiách.

Rada experimentujem a skúšam rôzne farby na mojich vlasoch. Taktiež mám pocit, že ak je moje oblečenie monotónne, viem viac farieb využívať pri umeleckej činnosti. Život mám farebný aj napriek mojím čierno bielym outfitom.

Outfity si už vyberám bez rozmýšľania. Viem čo k čomu ladí. Aj keď sa ostatní často pousmejú keď v obchode obdivujem farebné oblečenie a argumentujem "že si ich nemám k čomu obliecť", je to úplná pravda. Môj šatník je vyskladaný tak, aby odevy do seba zapadali. Akonáhle sa tam objavia farby, mám pocit, že ma niečo rozhodí. 


( Pánska Košeľa - Reserved, Rifle - Terranova, Mokasíny - Topankovo.sk, Opasok - MxD Fashion Design)

Stalo sa mi, že sa ma v autobuse spýtala staršia pani či mi niekto zomrel.

Úprimne, táto pani to vôbec nemyslela v zlom. No ja som si vtedy prvý krát uvedomila, že som oblečená celá v čiernom. Pochopila som, ako ma niektorí ľudia môžu vnímať. Odvtedy sa snažím, svoje outfity "rozbiť" aspoň kúskom bielej. Niekedy formou opasku, inokedy šperkom či kabelkou.

V dnešnej dobe možno ľudom chýbajú farby, no ja si myslím, že ich život je farebný ajtak. Neviem si pomôcť, ale podľa seba hodnotím, že to je možné. Mnoho umelcov, chodí v čiernom, prípadne čierno bielom a ich výsledky sú markantné.

Jediný môj názor je, nosiť to čo vás napĺňa. Oblečenie by malo byť kúskom, ktorý je vám blízky. Samozrejme, sú pravidlá, ktoré sa dajú naučiť. Zvyšok vychádza zo srdca, citov, nálad a života. Človek svoj šatník zmení aj niekoľko krát za život. Nemyslím zmenu starého za nové, ale tú kde váš doposiaľ športový štýl, nahradí elegancia, či ten kde čiernobielu nahradíte farbami.

Život je krásny a naše rozhodnutia môžme meniť koľko nám je príjemné. Preto noste to čo milujete. Skúste sa častejšie zamýšľať nad tým, či to je vhodné vášmu postaveniu, práci, životnému štýlu. Pozerajte na to ako vám ladí outfit ako celok, no nezabudnite nechať trochu vetra a voľnosti pri výbere.

Minimalism

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Instagram